DaServ!cio is een familiaal bouwbedrijf dat ecologie en sociaal ondernemen hoog in het vaandel draagt. Wij bieden thermische en akoestische isolatie, binnenafwerking met gipsvezelplaten, natuurkalk of leem en bouwadvies op maat aan. Onze producten zijn milieuvriendelijk, doelmatig en gebruiksvriendelijk. Daarnaast proberen we alle partners bij de constructie van de woning te betrekken. Zelfbouwers kunnen bij ons terecht voor technische ondersteuning. Wij proberen elke wens van de klant op een ecologische, gezonde en veilige manier te vervullen.  U kunt steeds gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Onze filosofie

Onze aanpak

Samen bouwen

Meten is weten

Erkende beroepskennis en -bekwaamheden

 

Onze filosofie

Onze bedrijfsfilosofie draait om duurzaamheid, een begrip dat verduidelijking nodig heeft. Voor ons betekent duurzaamheid: een systeem/gebouw, … dat geen negatieve ecologische impact heeft voor alle levende wezens, onafhankelijk van de plaats en tijd waarin deze zich bevinden.
Met andere woorden: wij streven er naar te bouwen met materialen en technieken die een minimale milieu-impact hebben. Daarbij is de eerste stap een zo klein mogelijke energievraag realiseren, door bvb luchtdicht te bouwen. De tweede stap is werken met materialen die bij de productie, plaatsing en uiteindelijk afbraak een minimale uitstoot aan ongewenste stoffen hebben. Hierbij horen moderne versies van eeuwenoude technieken (zie bvb lemen). Dit alles proberen we te doen met een zo groot mogelijke participatie van iedereen die met het bouwproject te maken heeft, door bvb samen te werken, uitwisselen van informatie, ….
Zo streven wij naar een wereld waarin wij als mensen in evenwicht leven met onze leefomgeving.

Ga naar boven 

 

Wat kunnen we doen voor u?

Onze aanpak

Daservicio is een aannemer die een breed aanbod van activiteiten heeft. Voor elk project (zij het daken, muren, … of een volledige woning) gebruiken we aan de buitenkant een winddicht, maar damp-open materiaal en aan de binnenkant plaatsen we een luchtdichte en damp-remmende laag. Daartussen plaatsen we de isolatie. Hierdoor kan de isolatie optimaal werken en wordt de kans dat er vocht in de isolatielaag opstapelt minimaal. Zo beperken we de energievraag van uw woning (eerste stap van het trias-energetica). Daarnaast raden wij ook iedereen aan om een ventilatiesysteem te voorzien. Dit kan met natuurlijke of mechanische ventilatie.
De binnen- en buitenkant wordt daarna naar wens afgewerkt. Wij kunnen aan de binnenkant leem, kalk of fermacell® plaatsen en aan de buitenkant een houtafwerking of pleisterwerk.

Voor elk project worden, in samenspraak met de bouwdame of bouwheer, de materialen bepaald die optimaal elk van deze functies (windscherm, isolatie, luchtscherm) kunnen vervullen. Zo zal eventueel een houtvezelplaat geplaatst worden als onderdak. Aan de onderkant komt dan een luchtscherm en daartussen worden dan eventueel cellulosevlokken ingeblazen.

De materialen die wij gebruiken zijn voornamelijk van plantaardige afkomst, voornamelijk hout met FSC- of PEFC-label. Hierdoor zijn de materialen niet alleen milieuvriendelijker (minder CO2-uitstoot, recycleerbaarheid, beperkte productie-energie, gezonder in gebruik, …), maar zijn ze ook gebruiksvriendelijker (simpele materialen = simpele verwerking) waardoor ze gemakkelijk gebruikt kunnen worden door zelfbouwers. Daarnaast zijn de materialen beter in het vervullen van hun functie (windscherm/isolatie/luchtscherm). Zo zal een natuurlijk windscherm damp-open zijn en een natuurlijk isolatiemateriaal naast de warmte bijhouden in de winter ook de koelte in de zomer bewaren.

In een totaalrenovatie kunnen we ook algemene werken uitvoeren, zoals trekken van elektriciteit, aan- en afvoer van (afval)water, leggen van tegels, plaatsing van ramen en deuren... Deze werken voeren we wel zelden als alleenstaande activiteit uit.

Ga naar boven

 

Samen bouwen

Isoleren kost geld. Wij maken ons sterk dat dit ook met het gebruik van ecologische materialen betaalbaar is. Onze ervaring toont aan dat, als er in het maken van de plannen rekening wordt gehouden met het gebruik van de juiste materialen, technieken en correcte uitvoering van de werken, het gebruik van ecologische materialen tegenover traditionele materialen slechts een meerkost van 5% bedraagt. Als hierbij de baten op een langere termijn (de levensduur van uw woning) worden gerekend, dan is het gebruik van ecologische materialen zelfs goedkoper. Hierbij wordt er rekening gehouden met het mogelijk hergebruik of milieuvriendelijk verwijderen van afval na afbraak van de woning in de toekomst.
We geven technische ondersteuning aan elke bouwheer die zelf werken wenst uit te voeren waardoor de renovatie- of bouwkosten dalen. Of we werken samen een gefaseerd bouwplan uit.

Daarom bieden wij ook advies en begeleiding aan, ook voor projecten die we niet zelf uitvoeren.
Wij kunnen een opleiding geven om u op weg te helpen bij bepaalde werkzaamheden (bvb het lemen van uw leefruimte). Ook het huren van materiaal is mogelijk.
Daarnaast geven we advies ivm uw verbouwing of nieuwbouw. Zo maken we een masterplan op zodat bij het gefaseerd uitvoeren van uw renovatiewerken er geen onnodige kosten moeten gemaakt worden (bvb de aansluiting van uw isolatielaag in het dak en wand al voorzien, ook al wordt de wand 3 jaar later geplaatst).

Voor nieuwbouw kunnen wij naast het uitvoeren van werken ook helpen met het uitdenken van het concept van uw woning.

Ga naar boven 

  

Erkende beroepskennis en -bekwaamheden

Wij zijn erkend om:

- iQ3® cellulose te plaatsen

- Elektriciteit te plaatsen (geen hoogspanning)

- Water aan- en afvoer te plaatsen

Ga naar boven