Veelgestelde vragen

Wat is milieuvriendelijk isoleren?

Er is een aantal factoren dat de milieuvriendelijkheid van de isolatie bepaalt. Zijn de materialen ecologisch geproduceerd? Zijn de materialen op milieuvriendelijke wijze aangebracht en afgewerkt? En zorgen de materialen na plaatsing voor een gezond leefmilieu?DaServicio streeft ernaar al deze vragen met ja te beantwoorden.

Is milieuvriendelijk isoleren duurder dan ‘gewoon’ isoleren?

In principe hoeft ecologisch isoleren niet meer te kosten dan klassieke isolatie. Voor sommige producten geldt zelfs dat ze in vergelijking met klassieke materialen goedkoper zijn. Isolatie is altijd kostenbesparend en voor bijvoorbeeld Isofloc, de cellulosevlokken waarmee isolatieconstructies door ons ingeblazen worden, geldt dat die het energieverbruik met een kwart terugbrengen in vergelijking met isolatie met minerale wol van dezelfde dikte. Daarnaast hangen de kosten ook af van de hoeveelheid werk die u zelf kunt verrichten.

Wat kan ik zelf doen?

Het plaatsen van afdekkingsplaten tegen wanden en plafonds kunt u doorgaans vrij gemakkelijk zelf doen. Ook het bevestigen van afdichtingsfolie, afdichtingspapier en de Pro Climadampremmen is eenvoudig zelf te doen. Voor het inblazen van isofloc zult u wel onze hulp moeten inroepen. De inblaasmachine kan alleen door vakmensen worden bediend.