Werkzaamheden

Adviezen

Naast het realiseren van volledige projecten geeft DaServicio ook hulp en advies aan mensen die zelf isolatie willen plaatsen. Wij bekijken de aard van de constructie en geven advies voor nieuwbouw en renovatie. Wij houden daarbij rekening met de concrete situatie, uw budget en uw wensen ten aanzien van het resultaat. Bovendien kunnen wij informatie verstrekken over het gebruik van producten en materialen.

Gedegen advies inwinnen alvorens u zelf gaat isoleren, kan problemen met bouwschade, vochtproblemen of verkeerd geïnstalleerde materialen voorkomen. Isoleren draait om kennis. Door onze ervaring met de meest uiteenlopende projecten zijn wij op de hoogte van de voor- en nadelen van de verschillende materialen en werkwijzen.

Aarzel niet en neem contact met ons op. Zie ook: Contact

Diensten

Thermisch isoleren van wanden, plafonds, vloeren en binnenwanden.
Akoestisch isoleren van wanden, plafonds, vloeren en binnenwanden.

DaServicio kan de volledige isolatie van wanden, binnenwanden, vloeren en plafonds uitvoeren, maar we kunnen ook slechts een deel van de werkzaamheden voor onze rekening nemen. Bij projecten waar u zelf gedeeltelijk de isolatie plaatst, kunnen wij u bijstaan met raad en daad. Bovendien adviseren wij u graag over werkwijze, materialen en producten. Als uitgangspunten hanteren we milieuvriendelijkheid, uw budget en uw wensen voor het eindresultaat van de isolatie.

Werkwijze

Bij isoleren is het zaak een luchtdichte en nauw aansluitende isolatielaag te plaatsen, waarbij kieren, spleten en holle ruimtes vermeden worden. Elke isolatielaag moet worden gedicht met een luchtdichte damprem, want als de lucht beweegt, gaat de isolerende werking van de opbouw sterk achteruit. Bij een goede opbouw is het isolatiemateriaal aan alle zijden luchtdicht afgesloten. Wij gebruiken daarvoor een Pro Climadamprem. De dampremmen bevestigen we met nietjes en sluiten we luchtdicht af met ecologische lijm. De randen plakken we af met Pro Climakleefband. Buizen en kabels worden afgesloten met luchtdichtingsmanchetten.Vervolgens is het van belang dat het opvulmateriaal evenmin openingen of holle ruimtes heeft. In de te isoleren ruimte blazen wij Isofloc. Dat zijn cellulosevlokken die gemaakt worden van gerecycleerd krantenpapier. Door de techniek van het inblazen bent u er zeker van dat er geen holle ruimtes in het vulmateriaal overblijven. Het afwerken van de isolatie gebeurt met Fermecellplaten of andere wand- of plafondplaten.

Zie ook: Producten en Begrippenlijst.

Producten

Al deze producten zijn geschikt voor zowel geluidsisolatie als warmte-isolatie.

Isofloc

Isofloc bestaat uit cellulosevlokken die een zeer hoog isolerend vermogen hebben. Daarnaast is dit materiaal heel geschikt voor vochtregulatie. Cellulose staat erom bekend dat het temperatuurschommelingen tegengaat. In de winter wordt de kou gemakkelijk buitengesloten en warmte binnengehouden. In de zomer is dat net andersom. Cellulose heeft een zeer dichte structuur en het is mogelijk de vlokken kierloos tegen de isolatieconstructie aan te blazen. Daarmee is de isolatiewaarde van cellulose-isolatie optimaal. Isofloc neemt probleemloos de vorm aan van de te isoleren constructie en biedt daarom vaak een uitkomst, wanneer er geen andere oplossingen voor handen zijn. Droge vlokken worden gebruikt om als compacte isolatie in wanden, plafonds en vloeren te spuiten. Met gebruik van warmtenevel is het ook mogelijk de vlokken al sproeiend tegen wanden aan te plakken en op die manier verwarmings- en electriciteitsleidingen in te kapselen. Uit onderzoek blijkt dat bij het gebruik van cellulosevlokken als isolatie het energieverbruik in huis een kwart lager ligt dan wanneer er minerale wol van dezelfde dikte is gebruikt. Voor akoestische isolatie geldt dat cellulosevlokken de geluidsgolven als het ware verstikken. Dat effect wordt bereikt met zowel ingeblazen als gesproeide vlokken. Isofloc is brandveilig. Uit onderzoek blijkt dat celluslosevlokken evenzeer brandwerend zijn als minerale wol. Isofloc kan alleen door professionals ingeblazen worden. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.isoproc.be/

Ecologische productie: Isofloc wordt gemaakt van gebruikte of onverkochte kranten, waaraan boorzout en boorzuur wordt toegevoegd. Bij de vervaardiging van de vlokken wordt weinig energie verbruikt.

Pro Clima

Het Duitse Pro Clima is het eerste luchtdichtingsproduct dat het mogelijk maakt isolatie luchtdicht af te sluiten op ecologische wijze, zonder dat er bouwschade ontstaat of energieverlies optreedt. Pro Clima is vochtregulerend. In de winter laat het vocht buiten, in de zomer geeft het de mogelijkheid tot uitdroging van de opbouw. Pro Clima produceert luchtdichtingspapier, luchtdichtingsfolie, kleefband voor het bevestigen van folie en papier, en luchtdichtingsmanchetten. Pro Climaproducten zijn gemakkelijk zelf aan te brengen.

* Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.ecologischbouwen.be/pro_clima_bouwpapier_luchtdichting.htm

Celit

Celithoutvezelplaten kunnen worden gebruikt als onderdakplaat en als isolatiebeschermplaat aan de buitenzijde van een houtskelet. Celitplaten zijn gemakkelijk in het gebruik door speciale tand- en groefverbindingen aan alle zijden. Daardoor zijn ze eenvoudig aan elkaar te bevestigen.Celitplaten zijn damp-open. Ze laten waterdamp door en in combinatie met een damprem, zoals de Pro Climadamprem vormen ze goed materiaal voor isolatie zonder condensproblemen. Er zijn verschillende soorten Celitplaten. Ecologische productie:Celitplaten worden gemaakt van onbewerkt afvalhout en zijn afkomstig van naaldhoutzagerijen en uitdunningsafval van bossen. Dit resthout wordt onder druk van kokend water ontbonden tot vezels. Vervolgens worden die vezels geperst tot platen met behulp van houteigen hars, zonder toevoeging van andere bindmiddelen.

* Voor meer informatie kunt terecht op http://www.ecologischbouwen.be/onderdakplaten_pavatex_isolair_celit.htm

Fermacell

Fermacell gipsvezelplaten worden gebruikt voor het afwerken van geïsoleerde binnenwanden, wanden, plafonds en vloeren. Ze zijn stabiel en brandwerend. Ze worden geplaatst tegen een houten frame. Ecologische productie: Fermacellplaten bestaan uit gerecycleerde papier- en gipsvezels. Deze twee componenten worden met water - zonder toevoegingen - samengeperst en vervolgens gedroogd. Het productieproces wordt op milieuvriendelijkheid gecontroleerd. De bouwbiologische eigenschappen worden bevestigd door gerenommeerde onderzoeksinstituten in Nederland en Oostenrijk.

* Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.ecologischbouwen.be/fermacell_gips_celluloseplaten.htm

Zie ook onze begrippenlijst.