Toelichting

Begrippenlijst

akoestische isolatie

Geluidsisolatie waarbij geprobeerd wordt geluidsgolven zoveel mogelijk te dempen.

boraten

Mineralen die in de vorm van boorzuur en boorzout aan de cellulosevezels in Isofloc worden toegevoegd. Deze boraten moeten schimmels en ongedierte voorkomen en hebben een brandvertragende werking.

celitplaten

Ecologische wandplaten gemaakt van houtvezels.

damprem

De Pro Clima producten die wij plaatsen, vallen onder het begrip damprem. Het verschil tussen een damprem en een dampscherm zit hem in het feit dat een damprem wel waterdamp doorlaat, maar geen lucht. Daardoor kan vocht in de isolatieconstructie opdrogen, zodat er geen schimmel of vochtschade ontstaat. Dampschermen laten geen waterdamp door, waardoor de kans op vochtproblemen toeneemt.

ecologische lijm

Lijm op waterbasis zonder schadelijke toevoegingen.

fermcellplaten

Afwerkingsplaten geperst van gerecycleerde gips- en papiervezels.

inblazen

Het inblazen van cellulosevlokken gebeurt met een machine die de vlokken tot in de meest onbereikbare hoeken kan spuiten.

isofloc

Cellulosevlokken waarmee luchtdichte isolatieconstructies worden ingeblazen.

kleefband

Kleefband is een soort plakband waarmee de damprem aan de isolatieconstructie wordt verbonden.

luchtdichting

Elke isolatielaag wordt idealiter afgedicht met een damprem.

luchtdichtingsmanchetten

Luchtdichtingsmanchetten zorgen ervoor dat kabels en buizen op luchtdichte wijze door de isolatieconstructie kunnen lopen.

thermische isolatie

Isolatie ten behoeve van een constante binnentemperatuur, waarbij de warmte in de winter wordt binnengehouden en in de zomer wordt buitengesloten.

Veelgestelde vragen

Wat is milieuvriendelijk isoleren?

Er is een aantal factoren dat de milieuvriendelijkheid van de isolatie bepaalt. Zijn de materialen ecologisch geproduceerd? Zijn de materialen op milieuvriendelijke wijze aangebracht en afgewerkt? En zorgen de materialen na plaatsing voor een gezond leefmilieu?DaServicio streeft ernaar al deze vragen met ja te beantwoorden.

Is milieuvriendelijk isoleren duurder dan ‘gewoon’ isoleren?

In principe hoeft ecologisch isoleren niet meer te kosten dan klassieke isolatie. Voor sommige producten geldt zelfs dat ze in vergelijking met klassieke materialen goedkoper zijn. Isolatie is altijd kostenbesparend en voor bijvoorbeeld Isofloc, de cellulosevlokken waarmee isolatieconstructies door ons ingeblazen worden, geldt dat die het energieverbruik met een kwart terugbrengen in vergelijking met isolatie met minerale wol van dezelfde dikte. Daarnaast hangen de kosten ook af van de hoeveelheid werk die u zelf kunt verrichten.

Wat kan ik zelf doen?

Het plaatsen van afdekkingsplaten tegen wanden en plafonds kunt u doorgaans vrij gemakkelijk zelf doen. Ook het bevestigen van afdichtingsfolie, afdichtingspapier en de Pro Climadampremmen is eenvoudig zelf te doen. Voor het inblazen van isofloc zult u wel onze hulp moeten inroepen. De inblaasmachine kan alleen door vakmensen worden bediend.